آسيب هاي ناشي از اينترنت2
3- انتشار تصاوير مستهجن و صحنه هاي فجيح :
يکي از آسيب هاي رواني – اجتماعي اينترنت ، نمايش تصاوير غير اخلاقي است که از اين طريق در معرض ديد نوجوانان ما قرار مي گيرد و نتيجه اي جز افسردگي و فشار هاي روحي و رواني براي افراد ندارد . علاوه بر تصاوير مبتذل و مستهجن ، بايد به تصاويري که از حوادث ناگوار يا صحنه هاي فجيح در معرض مشاهده کاربران اينترنت واقع مي شود نيز اشاره کرد . تماشاي اين تصاوير خشونت بار تهديدي بزرگ براي سلامت رواني نوجوانان و جوانان ماست و موجبات بروز رفتار هاي خشونت گرايانه را در آن ها پديد مي آورد . در کنار اين تصاوير ، بايد به مطالب و نوشته هايي درباره مسائل جنسي اشاره کرد که بعضا نادرست و غير عملي بوده ، اطلاعاتي اختيار نوجوانان قرار مي دهد که منجر به آسيب هاي جسمي و رواني و انحرافات جنسي و اخلاقي مي شود.
4- پخش ويروس :
ويروس هاي موجود در اينترنت که توسط افراد مجرم ساخته مي شود ، مي توانند ميليون ها کامپيوتر را از کار بيندازند و ميليون ها تومان ضرر برسانند . يکي از مشهور ترين ويروس ها ( LOVE BUG بوده است که توانست ميليون ها کامپيوتر را در سراسر جهان از کار بيندازد . خسارت اين ويروس حدود 10 ميليار د دلار تخمين زده شد.
5- اعتياد اينترنت :
عادت به کاربري مفرط اينترنت يا اعتياد اينترنتي ، از جمله مواردي است که بسياري از کاربران را اسير خود مي سازد جذابيت هاي خاص اينترنت باعث مي شود که نوجوانان و جوانان مجذوب آن شده ، ساعت ها وقت خود را در مقابل کامپيتر سپري کنند . اين مسئله باعث مي شود که نوجوانان از ساير فعاليت هاي اجتماعي باز بمانند . يافته هاي پژوهشي حکايت از آن دارد که هر چه ضريب هوش عاطفي کاربران پايين تر باشد ، ميزان ابتلاي آنان به اعتياد اينترنتي بيشتر است . از معمول ترين نشانه هاي تشخيص اعتياد به اينترنت مي توان به افت تحصيلي شديد ، کاهش وزن به علت از بين رفتن نظام تغذيه اي بدن ، بالا رفتن دامنه تنش هاي عصبي ، کاهش فعاليت هاي اجتماعي ، کم شدن ميزان معاشرت با اشخاص و گروه هاي بزرگ تر ، قانون گريزي ، پرخاشگري ، ابتلا به سردرد هاي عصبي و نظاير اين ها اشاره کرد . به طور کلي مي توان گفت که استفاده مفرط از اينترنت ، گاه نشانه اختلال شخصيت است.
ادامه دارد…
محسن ايماني، ماهنامه پيوند شماره 20
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط جمالی در 1397/07/24 ساعت 07:47:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |