غذای مردم سوریه در ماه مبارک رمضان


دمشق – ماه مبارک رمضان در سوریه بر اساس اعلام قاضی شرع در این کشور و مانند برخی دیگر از کشورهای اسلامی از امروز (شنبه) آغاز شده است .

با توجه به جایگاه و اهمیتی که مردم سوریه و یا شامی ها برای این ماه مبارک قایل هستند، این ماه در سوریه مانند هر کشور دیگری برای خود آداب و رسوم خاصی دارد و حتی نوع غذاهای سوری ها در این ماه متفاوت است .
سفره افطاری مردم سوریه در این ماه مزین به انواع مختلف غذاها و پیش غذاها است که از ویژگی خاصی نسبت به دیگر کشورها و آداب و رسوم آنها برخوردار است.
مردم سوریه اعتقاد دارند که سفره ماه رمضان سفره خیر و برکت است و خداوند به آن برکت می بخشد، لذا خانواده چه فقیر باشد چه غنی ، خداوند در این ماه به آنان کمک می کند و بر سفره هایشان بیش از 10 نوع غذا قرار می دهد.
سوری ها عادت های قدیمی دارند که تا کنون نیز به خصوص در محله های قدیمی به این عادات پایبند هستند و خانواده های غنی برای فقرا غذا می فرستند و حتی فقرا نیز در حد توان خود به این کار می پردازند تا این حد که انسان با مشاهده مبادله سینی های غذا میان همسایگان فکر می کند که همگی بر روی یک سفره افطاری نشسته و غذا می خورند.
ˈ فته ˈ ، ˈ فول ˈ ، ˈ حمصˈ ، ˈ فتوش ˈ، ˈ تبوله ˈ و ˈ متبل ˈ از مشهورترین پیش غذاهای سفره افطاری ماه رمضان در سوریه است.
*** فته
فته غذایی است که مردم صبح های روزهای جمعه طول سال و افطاری و سحری در ماه مبارک رمضان به وجود این غذاها در سفره هایشان افتخار می کنند.
رستوران داران و خانم ها در منازل اقدام به تهیه این غذای مردمی می کنند که از اشتها آورترین غذاهای شامی و منسوب به دمشق می باشد و این غذا با گردو، بادام زمینی، صنوبر، نخود پخته شده (حمص) و پسته حلبی تهیه می شود.
راز موفقیت غذای فته در ارزش مواد غذایی، هزینه بسیار کم، امکان تهیه آن در خانه و کیفیت مواد آن است که در صورت مشهور شدن یک رستوران در تهیه و کیفیت این غذا مردم از مناطق دور و نزدیک برای خرید این غذا هجوم می آورند.
برای تهیه فته ابتدا نخود را یک شب قبل چندین بار شسته و خیس می کنند ، سپس آن را می جوشانند و نان را با تکه های کوچک بر روی آن ریز می کنند و با روغن تفت می دهند و داخل فر قرار می گذارند.
در ادامه نان خرد شده را بر روی حمص آب پز شده پخش می کنند و داخل ماست، آرد و سیر کوبیده شده همراه با نمک و آب لیمو ترش قرار می دهند و روغن حیوانی یا روغن زیتون بر روی آن می ریزند.
پس از آماده شدن فته آن را با نعنا، پیاز، فلفل سبز، ترشی های رنگی، تربچه، جرجیر (گیاه سوری) و شلغم تزیین می کنند.
*** فول
فول (باقلا) از غذاهای اساسی سفره های افطاری می باشد که به دو روش تهیه می شود. یک روش تهیه آن با آب لیمو ترش، تکه های گوجه فرنگی ، سیر و روغن زیتون و روش دوم با ماست، آرد، لیمو ترش، سیر و روغن است.
*** متبل
متبل نوع دیگر غذای سوری است که به دو روش با کباب بادمجان تهیه می شود.
یک روش متبل با ماست، آرد، سیر و روغن و روش دیگر آن با نمک، فلفل، سیر، روغن و دانه های انار است که بابغنوج نامیده می شود.
*** حمص
حمص (نخود) از غذاهای معروف سوریه است که عبارت است از نخود آب پز که آرد شده و با آب لیمو ترش و نمک مخلوط می شود.
*** فتوش
فتوش از دیگر پیش غذاهای سوری است که با انواع سبزی شامل گوجه، خیار، جعفری، نعنا، کاهو تهیه می شود که به آن آب لیمو ترش، ترشی، رب انار، نمک و روغن زیتون اضافه می کنند.
علاوه بر این پیش غذاها مردم سوریه در ماه مبارک رمضان انواع نوشیدنی و آب میوه را قبل از وعده های اصلی غذا و پس از صرف آنها استفاده می کنند که شامل تمر هندی، دوغ، آب لیمو و نوشابه می شود.
خوردن خرما همراه با غذاهای افطاری نیز از عادات اصلی مردم سوریه است که روزه شان را با آن باز می کنند.
از غذاهای اصلی سوریه در ماه رمضان، ˈمنسفˈ است که با برنج، گوشت، گردو، بادام و صنوبر تهیه می شود .
علاوه بر این ˈالاوزیˈ نیز در ماه مبارک رمضان از سوی سوری ها تهیه و مصرف می شود که شبیه منسف است و با برنج، گوشت، گردو، بادام و صنوبر و تکه های خمیر که به شکل کوفته در آورده و آن را داخل فر قرار می دهند ، بدست می آید.
شاکریه از دیگر انواع غذاهای معروف سوری است که با ماست پخته شده همراه با گوشت، برنج، کبه (نوعی کوفته که با برغور آرد شده و گوشت) تهیه می شود.
دلمه در دو نوع شامل دلمه کدو شامل برنج ، گوشت ، کدو همراه با رب گوجه و دلمه با برگ انگور از جمله دیگر غذاهای سوریه در ماه مبارک رمضان است که با قراردادن برنج و گوشت در داخل برگ مو ، تهیه و مصرف می شود.
کباب هندیف گوشت چرخ کرده و مرغ نیز به روش های تهیه متفاوت آن از دیگر انواع غذاهای اساسی در ماه رمضان است.
شیرینی نیز از دیگر خوراکی های رایج و اساسی سفره افطار مردم سوریه است و روزه داران سوری یک ضرب المثل هم در این ماه به زبان می آورند که عبارت است از این که ˈمعده خالی را فقط شیرینی پر می کندˈ.
مشهورترین شیرینی های ماه رمضان در سوریه عصملیه (نوعی خمیر رشته شده که ته سینی قرار می دهند و بعد وسط آن خامه و روی آن را با همان خمیر می پوشانند)، عثملیه (همان نوع قبل با ترکیب آن است که به صورت مثلث های کوچک در می آورند) و هریسه نبکی (نوعی حلوا با پسته و بادام)، کنافه نابلسی که با پنیر ساخته می شود.
نموره (نوعی حلوا که با خامه ساخته می شود)، شعیبیات (خمیر کوفته شده همراه پسته حلبی، گردو و بادام که به شکل مثلث در آورده و داخل فر قرار می دهند)، نهش (خمیر کوفته شده همراه پسته حلبی، گردو و بادام که داخل سینی های کوچک قرار داده و داخل فر می گذارند)، قطایف عصایری ( خمیر سفید که به شکل دایره در آورده داخل آن گردو، پسته حلبی و بادام است که آن را به همین شکل خام می خورند و دیگر داخل فر قرار نمی دهند)، زنودست (خمیر کوفته شده همراه پسته حلبی، گردو و بادام به شکل انگشت در آورده و داخل فر قرار داده و رنگ آن سرخ شده و استفاده می کنند) و عوامه ( خمیر تازه که به شکل بامیه در آورده داخل روغن سرخ می کنند) از دیگر انواع شیرینی های معروف سوری هستند که بیشتر در ماه رمضان تهیه و استفاده می شود.
این شیرینی ها در بازارها به وفور وجود دارند و زنان سوری نیز خود آنها را در داخل منزل تهیه می کنند.
انوع سوپ نیز بر سر سفره های ایام ماه مبارک رمضان مردم سوریه حاضر است که معروف ترین آنها سوپ عدس، جو، قارچ، سبزی و مرغ است.

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.