آدم هاي دوست داشتني
اشاره
جذابيت چيزي است جداي از زيبايي. يک نفر ميتواند چهرهي زيبايي نداشته باشد، ولي فوقالعاده جذاب باشد. نيز ميتواند بسيار زيبا باشد اما اصلا جذاب نباشد. حتما ميدانيد که کدام يک از اين دو حالت دوست داشتنيترند. جذابيت و گيرايي يک ويژگي اکتسابي است و ما آگاهانه يا ناآگاهانه ان را کسب ميکنيم.
چگونه ميتوان جذاب بود؟
1-ظاهري آراسته داشته باشيد.
مرتب باشيد، هماهنگي و پاکيزگي شما ناخودآگاه شما را جذاب ميکند. بعضيها بر اساس تصوري نادرست براي جذاب شدن به شدت به تکاپو ميافتند و به شکلهاي عجيب و غريبي لباس ميپوشند که اين مسأله از جذابيت آنها ميکاهد. ظاهر هر شخص، نشاندهنده افکار، عقايد و شخصيت اوست؛ زيرا «از کوزه همان برون تراود که در اوست.» روايت شده که پيامبر اکرم (ص) به آب نگاه و موي خود را تميز و مرتب ميکردند و شانه ميزدند و با ظاهري آراسته با مردم مواجه ميشدند و ميفرمودند :«خداوند دوست دارد هر گاه بندهاش از خانه خارج ميشود ، خود را براي برادرانش بيارايد.»
2-بيشتر سکوت کنيد.
غالبا افراد فکر ميکنند براي اينکه جذابتر شوند، بايد بيشتر شلوغ کنند. سکوت يک تأثير ذهني و رواني ميگذارد. در سکوت فرد پيرامون خود آرامش ايجاد ميکند. آنها که بيشتر صحبت ميکنند، از جذابيت خود ميکاهند؛ ولي سکوت و گوش دادن بيشتر، شما را عاقلتر و باتجربهتر معرفي ميکند . البته سکوتي که از اعتماد به نفس بسيار سرچشمه بگيرد. امام رضا(ع) فرمودند: «سکوت و بردباري، از علايم دانايي است». امام صادق (ع) فرمودند: «سکوت گنجي وسيع است که براي بردبار زينت و براي نادان، پرده و پوشش است.».
3-نرم و ملايم سخن بگوييد.
وقتي نرم و ملايم سخن ميگوييد، جذاب و محبوب ميشويد. جذابيت به تقلا و تکاپو نياز ندارد، بلکه به آرامش و ملايمت نياز دارد. آدمهاي عصبي و خشن غير قابل اعتمادند و جذابيتي ندارند.
4-فرد محترمي باشيد.
بياحتراميبه خود و ديگران و بيادبي در کلام و رفتار از جذابيت شما ميکاهد. افراد مؤدب، متين و محترم بيترديد جذابند و اين جذابيت از درون شما موج ميزند. امام علي(ع) فرمودند : « ادب انسان را از حسب و نسب بينياز ميکند(يعني خودش مايه شرافت است.)».
5-زياد شوخي نکنيد اما فراوان تبسم کنيد.
شوخي کردن فراوان، از انرژي ذهني و جذابيت شما ميکاهد چرا که شوخي فراوان به تدريج مرزها را از بين ميبرد، به تکاپوي فراوان شما ميانجامد و صحبت بسيار به دنبال دارد و چه بسا که به بي احترامي خود و ديگران منجر شود. حمران بن اعين گويد: به خدمت امام محمد باقر(ع) رسيدم و عرض کردم: مرا نصيحت کنيد. فرمودند: « تو را به تقواي الهي سفارش ميکنم. از شوخي بپرهيزيد، زيرا احترام و آبروي شخص را ميبرد.». البته اين را هم بايد افزود که امامان معصوم(ع) تعادل را در هر کاري ميپسندند؛ چنانچه عبدالله بن محمد جعفي گويد: از امام صادق (ع) شنيدم که فرمودند: «کسي را که در بين مردم شوخي ميکند، خدا دوست دارد در صورتي که به فحش نينجامد». شوخي در روابط کلامي مانند نمک در غذاست که هم نبودن و هم زياد بودن آن موجب بيمزهشدن غذا ميشود. متبسم باشيد زيرا تبسم به چهرهي شما جذابيتي عميق و ژرف ميبخشد. در تبسم سنگيني و متانت وجود دارد، ولي در خنده و شوخي زياد، سبکي. امام صادق (ع) فرمودند: «خندهي مؤمن، تبسم است.»
6-قاطع باشيد.
کساني که هدفهاي مشخص و ارزشهاي معيني دارند، بياستثنا جذابند. کساني که قدرت«نه» گفتن دارند و بازيچه اين و آن نميشوند، جذابند. شخصيتهايي جذاب و تاثيرگذارند که بسيار مصمم و با اعتماد به نفساند.
7-اميال و غرايز خود را کنترل کنيد.
کسانيکه بر اميال و غرايزخود تسلط بيشتري دارند، از جذابيت معنوي بيشتري برخوردارند. آنها که مدام در پي ارضاي اميال خود به سر ميبرند، نميتوانند خود را کنترل کنند و خصوصا به نگاه و زبان خود تسلط ندارند، اين افراد جذابيتي ندارند. بر اميال خود مسلط باشيد. نگوييد ديگران چه ميدانند که من تا چه اندازه بر خود مسلط هستم.کاهش انرژي ذهني و جذابيت دروني و رواني شما به هر حال خود را به شکلي نشان ميدهد که از جانب ديگران کاملا درک ميشود. امام علي (ع) ميفرمايند: «چه بسا يک ساعت کامروائي و شهوت، اندوه طولاني ببار ميآورد و غم و غصهي فراوان از پي دارد.»
8- محبت کنيد تا دوست داشتني شويد.
درک ديگران چيز خوبي است ، اما بدون محبت و دلسوزي ، واکنشها ناپخته بوده ، اسباب دشمني و عداوت ديگران را فراهم ميکند. شخصي که ديگران را ميفهمد و در مقام سرزنش آنها حرف ميزند، نميتواند روابط حسنهاي با آدمها داشته باشد. بايد با ديگران و از همه مهمتر با خود رفتار محبت آميزي داشته باشيد. بنابراين يکي از خصيصههاي موفقيت، جلب دوستي افراد است. افراد موفق قدرت فوقالعادهاي در جلب دوستي ديگران دارند و ميتوانند با افرادي داراي خصوصيات و اعتقادات گوناگون رابطه برقرار کرده و ايجاد صميميت کنند. امام علي(ع) فرمودند :«با سه صفت محبت و دوستي به دست ميآوري:. انصاف در معاشرت، همدردي با ديگران در خوشي و ناخوشي و برخورد با قلبي پاک و سالم.».
1- محسن تنهکار، چگونه دوست داشته شويم؟نشر نجابت.
2-شيخ حر عاملي، آداب معاشرت از ديدگاه معصومين (ع)، ترجمه محمدعلي فارابي و ديگران، نشر بنياد پژوهشهاي اسلامي آستان قدس رضوي.
3-حديث تربيت، جلد(3)، گردآوري انتشارات پيام آزادي
منبع: مجله خانه خوبان،محدثه فخردوزان/ مرکز مشاوره و رواندرمانگري ماوا
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط جمالی در 1397/02/22 ساعت 09:35:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |