همدلي يکي از مهم ترين مهارت هاي زندگي
ميدانيد همدلي يعني چه؟ ذهنتان را جاي دوري نفرستيد. در همين زندگي روزانه و دور و برتان کمي دقت کنيد، به جواب خواهيد رسيد.همدلي يعني اينکه براي اين که بفهميد طرف مقابل از چه دردي رنج مي کشد، خود را جاي او بگذاريد.
همدلي رابطه شما را با خانواده مستحکم ميکند، اجازه ميدهد آنها را درک کنيد و آنها نيز شما را بفهمند. همدلي کردن يعني درک احساسات و هيجانات ديگران و ديدن دنيا از دريچه چشمان آنان.
واقعا بزرگ شويد!
همدلي ما را رشد ميدهد و روحمان را عميقتر ميکند. پيشفرض همدلي کردن، فهم و درک ديگران است، تا وقتي که تعريفي از احساس شکست يا دلتنگي نداشته باشيد نميتوانيد طرف مقابلتان را همراهي کنيد، اما وقتي اين احساسات را ميشناسيد و در ديگران شناسايي ميکنيد در واقع مثل اين است که خودتان احساسات اين چنيني را تجربه کردهايد. علاوه بر اين اگر شما با کسي همدلي کنيد مشکلاتش را از زاويهاي ديگر خواهيد ديد و احتمالا راهحلهايي را ارائه ميدهيد که شايد به ذهن او خطور هم نکرده باشد.
مشکلات خانواده را دوچندان نکنيد
اگر هميشه آماده نصيحت کردن و گوشزد اشتباهات خانواده به آنان هستيد اين بار کمي سکوت کردن را تمرين کنيد، براي اعضاي خانواده بخصوص پدربزرگ و مادربزرگ وقت بيشتري بگذاريد و هنگامي که نياز به همدلي دارند با آنان همراه شويد. به طور مثال درک کنيد پدرتان به خاطر ورشکستگي اخيرش از نظر مالي در بحران به سر مي برد. در بسياري مواقع کساني که به همدلي نياز دارند با يک درد دل ساده و تخليه احساسات حالشان بهتر ميشود. اين طبيعي است که شما نتوانيد مادر يا پدرتان را کاملا درک کنيد، اما وقتي خودتان را جاي آنها ميگذاريد درک بهتري از اوضاع به دست ميآوريد.
مشکلات را کوچک جلوه ندهيد
همدلي، روابط اجتماعي را بهبود ميبخشد و به ايجاد رفتارهاي حمايت کننده و پذيرنده، نسبت به انسانهاي ديگر منجر ميشود. انسانهايي که باهم همدلاند ميتوانند سالهاي سال در يک محيط کاري مشغول باشند، حتي با هم رقابت کنند اما دچار مشکل نشوند.
اگر مادر يا پدري هستيد که قصد آرام کردن فرزندتان را داريد، سعي کنيد خودتان را جاي او بگذاريد، به قول معروف شما چند پيراهن بيشتر پاره کردهايد و ممکن است مشکلات فرزندتان در نظر شما خيلي کوچک باشد، اما فراموش نکنيد که خودتان هم با تجربههاي سخت و آسان زندگي به اين درک رسيدهايد. پس وقتي فرزندتان دچار مشکلي ميشود و توقع دارد او را درک کنيد با او همراه شويد. لطفا از آن طرف بام هم نيفتيد يعني مدام نگوييد «واي چطور تحمل کردي؟ حالا ميخواهي چه کار کني؟ من اگر جاي تو بودم نميتوانستم تاب بياورم؟!»
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط جمالی در 1397/05/17 ساعت 09:02:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |