خودارضايي كودك
سلام خانم 37 ساله هستم؛ فوق ليسانس و داراي دو فرزند پسر و دختر 4 و1 ساله. سوالم در ارتباط با دست کاري آلت تناسلي پسرم هست. با آگاهي از اينکه ميدانستم نبايد تنبيه اش کنم اما متاسفانه نتوانستم خودم را کنترل کنم و چندين بار به شدت تنبيه اش کردم.اما بيشتر وقتها حواسش را پرت کردم و مي کنم. من خيلي نگران ادامه دار بودن اين مساله و مشکلات بعدي در آينده فرزندم هستم. خواستم لطف کنيد در زمينه خودارضايي کودکان بيشتر من را راهنماي بفرمائيد و در ضمن با توجه به اينکه چند بار تنبيه شده و حتما تاثير منفي روي فرزندم گذاشته، براي جبرانش چه راهکارهايي رو پيشنهاد مي دهيد؟
پاسخ:
نکته مهم در مورد سوال شما اين است که آيا فرزند شما دچار کنجکاوي جنسي شده است و يا به تکرار رفتارهاي جنسي بزرگسالان روي آورده است.همه کودکان در فاصله سني 3 تا 5 سال به دليل کشف خود و تفاوتهايشان با ديگران دچار کنجکاوي ميشوند که به منزله بيداري جنسي نيست.
خود ارضائي در کودکان دلايل گوناگوني دارد:
عفونت هاي ادراري
– کودکان خصوصا دختران ، مستعد عفونت هاي ادراري هستند. عفونت باعث التهاب، سوزش و خارش ناحيه ي تناسلي مي شود و ممکن است کودکان با خاراندن اين ناحيه به احساس لذت برسند. تکرار اين مسئله ممکن است ايجاد خود ارضائي در کودکان کند.
نوازش هاي بي مورد و غلط
– بعضي از مادران و بزرگترها براي خنده ي کودکان، شديدا آنها را قلقلک مي دهند. نوازش زياده از حد ناحيه ي شکم، ناحيه ي تناسلي و کشاله ي رانها ميتواند ايجاد تحريک ناحيه ي تناسلي و احساس لذت در کودک شود و زمينه را براي شروع خود ارضائي فراهم کند.
مالش دادن بدن
– حرکاتي مانند خوابيدن روي شکم و ماليدن خود به زمين يا روي اشياي سخت مثل عروسک، تشک و بالش در کودکان امري عادي و معمولي است. هر چند اين حرکات بيشتر اتفاقي و جهت سرگرمي و بازي انجام داده مي شود ولي در صورت عدم ممانعت والدين و اصطکاک و مالش افراطي ناحيه ي جنسي، کودکان ممکن است به تحريک جنسي برسند و تشويق به تکرار اين کار شوند و نهايتا منجر به خود ارضائي شود.
شست و شوي افراطي ناحيه جنسي
– بعضي از والدين، خصوصا آنهائي که وسواس دارند، ممکن است جهت شست و شوي کودکان در دست شوئي يا حمام، بيش از حد وسواس به خرج دهند. تماس و لمس بيش از حد دست با اندام جنسي کودکان ممکن است باعث تحريک جنسي آنان شود.
مشاهده صحنه هاي جنسي
– کودکاني که شاهد روابط جنسي والدين هستند يا صحنه هاي جنسي را از طريق ديدن فيلم مشاهده مي کنند و همچنين کودکاني که مورد سوء استفاده ي جنسي، توسط کودکان ديگر يا بزرگسالان قرار مي گيرند، بيشتر مستعد انجام دادن خودارضائي هستند
محروميت عاطفي
– کودکاني که به هر دليل، مثل فوت والدين، جدائي و طلاق، غيبت هاي طولاني والدين در منزل، بيماري هاي جسمي و روحي شديد آنها از عاطفه، عشق و محبت والدين، خصوصا مهر مادري محروم باشند ، عشق و محبت را در خود جست و جو مي کنند و براي تسکين و آرامش خود، به دنبال راهي ميگردند که يکي از اين راهها، خودارضائي است.
اختلالات روحي
کودکاني که دچار اضطراب، افسردگي و خشم هستند، ممکن است براي رهائي از اين احساسات به خودارضائي روي بياورند.
راهکار
– به خاطر داشته باشيد که خودارضائي به اين معني نيست که کودک شما دچار انحراف جنسي يا بيمبالاتي شده است.
– هرگونه رفتار قهري و تنبيه کودک تاثيرات بدي در پي خواهد داشت و باعث ميشود که کودک دچار آسيب هيجاني و احساس گناه شود و در خلوت خود به تکرار و تشديد آن رفتارها روي بياورد.
– هرگونه محرک را از کودک دور نگهداريد و مراقب باشيد کودک شما با ديدن رفتارهاي جنسي در بزرگسالان از آن الگو برداري نکند.
– همچنين درصورتي که کودک شما سوالي در اين زمينه از شما ميپرسد متناسب با سن او (و نه بيشتر) به او پاسخگو باشيد.
خود ارضائي را درحين خواب يا چرت زدن ناديده بگيريد و به آن واکنش نشان ندهيد.
– در ساير موارد خوب است مادر و اطرافيان با سرگرم کردن و بازي کردن با کودک خود، ذهن او را از اين امر منحرف کنند .
سايت سپيده دانايي
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط جمالی در 1397/08/26 ساعت 10:56:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |