اينترنت و اخلاق کاربردي
فضاي مجازي ويژگي هاي اعجاب انگيزي دارد و اين امر غفلت و هيجان را زياد و عاقبت انديشي و بينش را كم مي كند. تجربه نشان مي دهد كه بسياري از افراد در امري غير اخلاقي گير مي كنند راه بيرون آمدن و رهايي از آن را نمي دانند و مستأصل مي شوند؛ خانمي که در فضاي مجازي به فردي وابسته شده است و در تب عشق او مي سوزد. مي داند که ممکن است سر از رسوايي درآورد و بايد از اين وابستگي نجات يابد، ولي راهش رهايي از اين وابستگي شديد عاطفي را نمي داند.
اين وابستگي ها دو گونه ممکن است اتفاق افتد:
الف) با مقدمات اختياري:
از همان ابتدا مسائل شرعي و اخلاقي رعايت نمي شود مثلا آقايي به خانمي ايميل عاشقانه مي دهد و او هم پاسخ مي دهد و کار اشتباه آن مرد را تأييد و تقويت مي کند.
ب) به شکل غيراختياري:
در اين وابستگي فرد بدون مقدمات غيراخلاقي و شرعي ناخودآگاه به دليل روان شناختي، درگير وابستگي عاطفي به جنس مخالف مي شود. اين روابط با تحليل هاي روان شناختي قابل تبيين است.
برخي از زمينه ها و دلائل ايجاد عشق و وابستگي عاطفي به جنس مخالف، طبيعي و برخي غيراختياري است و تنها بخش ناخودآگاه تصميم گيرنده است.
برخي از زمينه ها و دلائل به وجود آمدن عشق و وابستگي عبارتند از:
1- احساس فشار،
2- رسيدن به آرزوها،
3- احســـــاس بـــــودن
4- تـرحـــم و هـمـدردي،
5- عقده ها و آرمـان ها،
6- در جستجوي حمايتگر
7- رهايي از رنج هاي زندگي،
8- آزمودن قدرت عشقورزي،
9- دلباختة افراد شبيه خود شدن،
10- فرار از پوچي، بي هدفي، تنهايي و بي پناهي،
11- دلباختة جلوه هاي ويژه ديگري شدن (مانند چهرة زيبا، صداي خوب، نوشته هاي عرفاني، اشعار، حاضرجوابي، شوخ طبعي، مهارتي نرم افزاري يا سخت افزاري).
صد هزاران دام و دانه، ج1، ص 6-12، کانال زندگي آرام
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط جمالی در 1397/11/15 ساعت 07:48:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |